Recept na klasický hovězí burger s domácí omáčkou

01.05.2025 15:42

S příchodem teplejších dnů pomalu začíná i sezóna grilování – ideální čas připravit si poctivý domácí burger. Tento recept je jednoduchý, chutný a zvládne ho opravdu každý. Pusťme se do toho!

 

Domácí burgerová omáčka:

      Budeš na ni potřebovat:

  • 4 lžíce majonézy
  • 1 lžíci kečupu
  • 1 lžičku hořčice
  • 1 lžičku sladké papriky
  • 1 menší nasekanou nakládanou okurku
  • pár kapek worcesterské omáčky
  • sůl, pepř dle chuti

Vše smíchej a nech vychladit v lednici.

Ingredience (na 4 burgery):

  • 600 g mletého hovězího masa (nejlépe s 15–20 % tuku)
  • sůl, čerstvě mletý pepř
  • 4 burgerové housky
  • 4 plátky cheddaru (nebo jiného sýra)
  • 1 červená cibule (nakrájená na kolečka)
  • 1–2 rajčata (nakrájené na plátky)
  • listy salátu
  • nakládané okurky

 

Postup:

  1. Z mletého masa vytvaruj čtyři burgery. Jemně osol a opepři.
  2. Na rozpáleném grilu nebo pánvi opékej 3–4 minuty z každé strany. Minutu před koncem přidej sýr.
  3. Housky rozkroj a opeč je řeznou stranou dolů.
  4. Sestav burger: houska, omáčka, salát, maso se sýrem, rajče, cibule, okurka, další omáčka, vrchní část housky.

 

Tipy navíc:

  • Skvělý je i modrý sýr nebo camembert.
  • Je možné přidat také opečenou slaninu, ta dodá burgeru ještě lepší chuť.
  • Pokud chceš, můžeš si upéct i domácí bulky.

 

Ať už griluješ na zahradě, na balkonu nebo jen na pánvi v kuchyni, tenhle burger ti připomene, proč máme rádi teplé večery, dobré jídlo a pohodu kolem ohně.

 

 


Vytvořte si www stránky zdarma! Webnode