Nekynuté svatební koláčky

03.03.2016 16:20

Suroviny

   

Polohrubá mouka

500 g

Rozpuštěná Hera

250 g

Smetana ke šlehání

250 ml

Droždí

30 g

Žloutky

2

Cukr

1 lžíce

Sůl

Špetka

Povidla

Podle chuti

Vejce na potření

1

Tvaroh a rozinky

 

Postup

Všechny suroviny dáme do mísy a vařečkou vypracujeme těsto. Vyklopíme ho na pomoučněný vál a ještě rukama propracujeme, je-li třeba podsypeme moukou. Nenecháváme kynout! Z těsta lžičkou odebíráme kousky a formujeme kuličky. Skládáme je na plech vyložený papírem na pečení. Do každé kuličky vmáčkneme důlek (můžeme použít špunt od vína) a naplníme ho libovolnou náplní (tvarohová, maková, švestkové povidla...). 

Okraje potřeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme při 200°C 10 - 15 minut do zrůžovění. 

Hotové koláčky pocukrujeme.

 

Bubuda

Komentáře

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek