Drby - září

27.09.2016 11:58

Herní koutek

Nedávno jsme čirou náhodou zjistili zajímavou věc. Některým sekundánům se nechce domů, a tak zůstávají dobrovolně po škole. Sednou si v šatnách na lavičky a společně hrají hry na mobilních telefonech. Že bychom v tom uspořádali nějakou soutěž?

 

Nová cedule

Je tomu již delší dobu, co na naší školní budově visí cedule s logem církevní školy, nebo co to je. Nyní tam ale přibyla další, tentokrát patřící přírodovědecké fakultě. Pokud vám tedy náš ústav přirostl k srdci a blížíte se k maturitě, můžete naši školu navštěvovat dál.

 

Zanechává stopy

Nejmenovaná profesorka po sobě často nechává v učebnách stopy. Ne, že by měla špinavé podrážky bot. Jejími poznávacími znameními jsou křída nebo prach z kamenů na katedře či židle od křídy. Ti, co přijdou po ní, tak musí plnit funkci uklízečky.

 

Svítíš?

Několik dobrovolníků se v minulých týdnech promenádovalo po škole i po městě za účelem prodeje předmětů pro nadace Světluška a Život dětem. Na webu školy se dočtete, kolik se vybralo. Škoda, že se do výdělku nezapočítávaly i nachozené kilometry, protože jich prý bylo dost. Každopádně všem zúčastněným děkujeme.

 

Malý velký autobus

Třídy sexta a kvarta se vydaly na divadelní představení do Mostu. Nejen, že místa vzadu byla, jako obvykle, ihned obsazena, ale na několik studentů ani žádné sedadlo nezbylo! Cesta zpátky také nezačala nejlépe. Řidič se musel, při výjezdu z parkoviště, proplétat na centimetry přesně mezi zaparkovanými auty. Všichni cestující to přežili bez úhony, odneslo to pouze zrcátko jednoho z ,,kuželů“.

 

Nekonečné fronty

Školní jídelna je v katastrofálním stavu. Ani tak svým vybavením, jako spíš kvalitou jídla a hlavně délkou fronty na něj. Táhne se téměř po celém jejím obvodu. Od zákulisních zdrojů víme, že se letos přihlásil rekordní počet strávníků (přes 300). Bachařky z Lidický vás ale dopředu nepustí, i když máte odpoledku, takže doporučujeme zamyslet se nad tím, zda se vám tam vůbec vyplatí chodit. Těm trpělivým přejeme otupělé chuťové pohárky.

 

Líbil se vám výtisk?

Na začátku září jste si mohli přečíst první tištěnou verzi MoNoKlu. Těšili jsme se, že někdo projeví svou důvěru Schránce nedůvěry, a ono nic. Brzy vyjde další číslo, tak se, prosím, nestyďte odpovědět na naše hádanky, přispět něčím vtipným, nebo vyjádřit svůj názor. Ještě se máte na co těšit… 

 

Vrána

Komentáře

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek