Rozsvícení vánočního stromečku Bílina 2015

10.12.2015 22:21
Rozsvícení vánočního stromečku v Bílině jistě byla veliká událost nejen pro samotné obyvatele města, ale i pro lidi z přilehlých vesnic a ostatních obcí. Rozsvícení se klasicky konalo na Mírovém náměstí a již od tří hodin zde byl rozmanitý doprovodný program.
Nechyběla vystoupení žáků z Lidové školy umění, došlo i na živý Betlém, kterého se účastnili samotní diváci v rolích tří králů, pastýřů i Ježíška. Celý program zakončila svým hudebním vystoupením Olga Lounová, která na pódium u písně Láska v housce přizvala děti, aby zpívaly s ní. Celkově bylo vystoupení povedené, došlo i na malou soutěž a při závěrečné písni Olga dokonce sešla z pódia, chodila mezi diváky a vyzývala je, aby zpívali s ní. Na úplném konci navíc udělala reklamu na kalendář pro rok 2016, který fotila v Bílině s dětmi z klokánků a dětských domovů, vyzvala lidi ke koupi a pozvala je na autogramiádu, která se uskutečnila v obchodě Beauty 2000.
Tradičně zde byly nejrůznější stánky s občerstvením a to od cukrové vaty, přes trdelníky, guláš a jiné různé alkoholické i nealkoholické nápoje až po langoše. Prostě ta pravá příležitost k pořádné žranici! 
Stan s Ježíškem (alias Santa Klausem, blé) a andělem si jako vždy vzal na starost bílinský Dům dětí a mládeže a svůj úkol i dlouhé davy dětí zvládl na jedničku, jako každý jiný rok.
Samotné rozsvícení probíhalo tak jako vždy. Stromeček (nebo v tomto případě pořádný strom) přišel rozsvítit průvod andělů, který letos dobrovázel i nádherný bílý kůň. Po odpočítání od deseti do nuly (jako na Nový rok) se stromeček rozsvítil a že je na co se dívat! Obrovská bílá hvězda na špičce, zářivá světýlka i „kapičky“ se letos skutečně povedly. 
Jenže kdo by se kochal stromečkem, když na druhé straně probíhá velkolepý osňostroj, že? A opět, letos se opravdu vše povedlo na jedničku a i přes ne příliš teplé počasí se na náměstí sešly stovky lidí.
A co tomu vytknout? Z mého popisu se zdá, že nic, jenže malé připomínky stejně mám:
  1. Lepší doprovodný program - dvě vystoupení Lidušky, ne příliš záživný živý Betlém, který trval až směšně dlouho a Olga Lounová to nezachrání. 
  2. Proč ty dlouhé proslovy?
  3. Otevřete vyhlídku na radnici, prosím!
  4. Příště se domluvte s Olgou Lounovou, které mikrofony vlastně bude používat, ať pak nezpívá do toho vypnutého. ;)
  5. A na závěr, lepší organizace dopravy. Takhle se chodci po skončení ohňostroje doslova vrhali pod kola aut a to podle mého asi nic příjemného nebude.
Na závěr musím říct, že i přes některé vypíchnuté chyby (viz výše) se akce povedla a určitě se těšte na příští rok!
 
 
Zombee

Komentáře

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek