Nekynuté svatební koláčky
Suroviny
Polohrubá mouka |
500 g |
Rozpuštěná Hera |
250 g |
Smetana ke šlehání |
250 ml |
Droždí |
30 g |
Žloutky |
2 |
Cukr |
1 lžíce |
Sůl |
Špetka |
Povidla |
Podle chuti |
Vejce na potření |
1 |
Tvaroh a rozinky |
Postup
Všechny suroviny dáme do mísy a vařečkou vypracujeme těsto. Vyklopíme ho na pomoučněný vál a ještě rukama propracujeme, je-li třeba podsypeme moukou. Nenecháváme kynout! Z těsta lžičkou odebíráme kousky a formujeme kuličky. Skládáme je na plech vyložený papírem na pečení. Do každé kuličky vmáčkneme důlek (můžeme použít špunt od vína) a naplníme ho libovolnou náplní (tvarohová, maková, švestkové povidla...).
Okraje potřeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme při 200°C 10 - 15 minut do zrůžovění.
Hotové koláčky pocukrujeme.
Bubuda
Komentáře
Nebyly nalezeny žádné příspěvky.